Winkelen in de top 10 van Nederland

6 januari 2009

Kalverstraat, Amsterdam

 

De sfeer is er goed. De auto nemen we nauwelijks nog, vaak omdat parkeren een probleem is. En ondanks dat het aanbod langzaamaan eenzijdig begint te worden, kun je er uitstekend winkelen. Vooral als je jong bent. Waar? In de binnenstad! Vanaf het moment dat we ermee begonnen is het dé plek om te winkelen en dat zal het, ondanks alle bedreigingen aan de stadsranden en uitvalswegen, voorlopig ook blijven. Maar welke mensen winkelen in onze binnensteden? Wat vinden shoppers van ‘hun’ winkelstraat? Welke winkels mist men? En wat voor type consumenten trekt welke stad gemiddeld?

 

Met “Winkelen in… de top 10 van Nederland,” de eerste editie van een nieuwe onderzoeksreeks, geeft Strabo bv antwoord op deze vragen. En meer. In de belangrijkste winkelstraten van de tien grootste steden heeft Strabo bv ruim 2.000 bezoekers naar hun mening gevraagd (en  tevens profiel en gedrag in kaart gebracht). De bezoekers hebben aan een tiental aspecten een rapportcijfer toegekend. Het gaat hier onder andere om het winkelaanbod, de sfeer, de inrichting, de horeca en de parkeergelegenheid. Met deze rapportcijfers laten de verschillende binnensteden zich eenvoudig met elkaar vergelijken. Bovendien heeft men aangegeven welke winkels men mist in de binnenstad. Daarnaast is er bij het onderzoek gebruik gemaakt van Mosaic-gegevens van Experian om het beeld van de binnenstadbezoeker zo compleet mogelijk te maken. Het betreft de volgende straten en steden:

 

  • Amsterdam (Kalverstraat);
  • Rotterdam (Beurstraverse/Lijnbaan);
  • Den Haag (Spuistraat);
  • Utrecht (Steenweg);
  • Eindhoven (Rechtestraat/Demer);
  • Tilburg (Heuvelstraat);
  • Almere (Stationsstraat);
  • Groningen (Herestraat);
  • Nijmegen (Broerstraat);
  • Breda (Ginnekenstraat).

 

Er wordt niet alleen een beeld geschetst van de binnenstadbezoeker per stad, tevens worden ook de tien grootste steden met elkaar vergeleken.

 

Indien u de volledige, zeer uitgebreide resultaten wilt ontvangen van consumentenprofielen in de binnensteden van de tien grootste steden, download dan hier het bestelformulier voor het rapport “Winkelen in de top 10 van Nederland” (kosten € 99,-, exclusief BTW). U kunt ook een mail sturen naar info@strabo.nl om het bestelformulier aan te vragen.

 

 

Deel deze pagina

Artikelen

Veilig terug naar het oude normaal, een zevenstappenplan

Bron: Opiniez Mijn verse blog 'Veilig terug naar…

24 september 2020 lees verder
28 augustus 2020 lees verder

De groepsimmuniteit is dichterbij dan we dachten

Bron: OpinieZ Het aantal ‘positief getesten’ op COVID19 neemt weer toe. Maar de aantallen ziekenhuis- en…

19 augustus 2020 lees verder
14 augustus 2020 lees verder

Alle artikelen