Boek Hans van Tellingen voor uw event

‘Hans van Tellingen komt graag bij u langs om te spreken over de toekomst van winkelen en over zijn nieuwste boek, Waarom Stenen Winkels Winnen. Nu ook met een 'post covid update', oftewel een ‘sneak preview’ naar de opvolger: ‘Stenen Winkels, Terug van Nooit Weggeweest’.

Want waarom winnen stenen winkels (nog steeds)? Is die winkelleegstand eigenlijk wel zo hoog? Wat is het percentage dat online besteed wordt? Gaat het eigenlijk wel om grote bedragen? Ook de toekomst van webwinkels komt aan de orde. Is deze wel zo zonnig? En wat is het effect van gratis parkeren? Levert dat nu echt extra winkelomzet op? En zijn warenhuizen de toekomstige winstmakers? En, het allerbelangrijkst, wat moet u doen om van uw winkel een winnaar te maken?

Hans van Tellingen is directeur van onderzoeksbureau Strabo. Hij is een bevlogen spreker met een geheel eigen stijl. In een hoog tempo neemt hij u mee langs webwinkels, parkeergelegenheid, markthallen en gratis toiletten. Een duidelijk verhaal met af en toe harde uitspraken - allemaal gebaseerd op jarenlang onderzoek naar winkels en winkelcentra.

Uiteraard heeft twee jaar covidbeleid erin gehakt. En toch is groot herstel nakende. Omdat mensen elkaar willen ontmoeten, spulletjes willen kopen en willen consumeren in de horeca. Stop met doemdenken en wees overtuigd van de veerkracht van de mens, de veerkracht van de retail en de veerkracht van de horeca. Op dit moment werkt Hans van Tellingen aan de opvolger (komt uit in juni 2023): ‘Stenen Winkels, Terug Van Nooit Weggeweest’. Hans zal tijdens zijn lezing al de nodige ‘sneak previews’ geven van het nieuwe boek.

Het tarief bedraagt € 3.500,-, excl. BTW. In de prijs inbegrepen zijn 40 boeken om uit te delen - met een winkelwaarde van € 24,95 per stuk. Mochten er meer boeken nodig zijn dan gelden meerkosten (€ 15,- per stuk).

Boekingen & informatie

Anderen over Hans

Jeroen van de Weerd, directeur Supermarkt & Ruimte: Hans van Tellingen heeft zich binnen zeer korte tijd ontwikkeld tot een bijzonder goed spreker met een geheel eigen stijl. Bevlogen, soms brutaal maar altijd open en eerlijk to the point, neemt hij zijn publiek in een hoog tempo mee langs nieuwe ontwikkelingen in het Nederlandse winkellandschap. Dankzij eigen onderzoeksresultaten zijn de observaties niet alleen raak maar ook gestoeld op degelijke data. Hans van Tellingen als spreker staat garant voor een gebalanceerde mix tussen inhoud, inspiratie en humor.

Jorine de Soet, voorzitter van de Vereniging van eigenaren van Commercieel onroerend goed Utrecht Centrum (VCOC): Hans van Tellingen is een begenadigd spreker. In hoog tempo neemt hij zijn publiek mee door het Nederlands winkellandschap dat sterk in ontwikkeling is op dit moment. Op basis van de onderzoeksresultaten van zijn eigen bedrijf geeft hij inzicht in de winnaars en verliezers onder onze winkelcentra en centrumgebieden. Hij is daarbij niet politiek correct, neemt geen blad voor de mond en schuwt geen harde uitspraken. Zo stelt hij duidelijk dat het in eerste instantie de kwaliteit en kwantiteit van het winkelaanbod is dat bepaalt of consumenten er een bezoek willen brengen. Vervolgens is de parkeergelegenheid en het parkeerbeheer bepalend voor het succes van het betreffende winkelgebied.
Het verhaal is duidelijk, klip en klaar en er is geen ruimte voor rekbare interpretaties. Door zijn hoge tempo en concrete en heldere uitspraken kan hij wat provocerend overkomen en houdt hij zijn luisterend publiek van het begin tot het eind op het puntje van de stoel. Ik zeg vanuit mijn rol van voorzitter van de VCOC, waar Hans op het symposium dat ik voor alle eigenaren van commercieel onroerend goed in het centrum van Utrecht georganiseerd heb, opgetreden heeft.

Rogier Hentenaar, hoofdredacteur Vastgoedjournaal: Hans van Tellingen is een spreker van de buitencategorie. Hij vertelt geen verhaal omdat het moet maar omdat hij een duidelijke missie heeft. Dat is het publiek vertellen hoe het werkelijk in de retailmarkt aan toe gaat. Compleet met feiten en eigen haarscherpe analyses die gevormd zijn door decennialange ervaring bij Strabo. Bijvoorbeeld bij zijn laatste presentatie op het Bricks and Clicks evenement van Vastgoedjournaal en Retailtrends. Van Tellingen maakte daar korte metten met het vaak gehoorde argument dat webshops de belangrijkste oorzaak zijn van de problemen bij de grote winkelketens. Er zijn andere oorzaken die een veel grotere impact hebben gehad op de omzetten van winkelketens, aldus Van Tellingen. Hij gaf retailers heldere adviezen hoe ze nog meer uit hun eigen formules kunnen halen. Wie de presentatie van Van Tellingen heeft bijgewoond, die gaat naar huis met een hoop toepasbare kennis. Een aanwinst voor de sector!

Deel deze pagina

Nieuwste artikelen

Retailmisser: bestellen met QR-code in de horeca

Bron: Elsevier/EW Lees hier mijn nieuwe column in de Elsevier/EW. …

30 november 2022 lees verder
18 oktober 2022 lees verder

Webshops en thuisbezorging: achterhaalde en verliesgevende combinatie

Bron: EW Magazine Eerste voorpublicatie van het nieuwe boek:…

7 oktober 2022 lees verder

In het nieuws

16 november 2022 lees verder

Hans van Tellingen bij RTLZ / Next Level TV

Bron: RTLZ In november 2022 was ik…

11 november 2022 lees verder

Interview De Nieuwe Wereld Ondernemers

Bron: YouTube Interview met Olaf Weller van De Nieuwe Wereld Ondernemers.…

18 oktober 2022 lees verder